Accidentele rutiere uşoare se vor soluţiona amiabil

Tamponările uşoare între participanţii la trafic se vor putea soluţiona pe cale amiabilă începând cu 1 iulie 2009, în cazul în care Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor va stabili o procedură în colaborare cu organismele similare europene.

Accidentele rutiere uşoare se vor soluţiona amiabil Accidentele rutiere uşoare se vor soluţiona amiabil

Şoferii care au poliţe CASCO şi sunt implicaţi în accidente de circulaţie soldate doar cu avarierea propriului vehicul vor putea solicita asigurătorului, de la 1 ianuarie 2009, documentele pentru reparaţia maşinii fără să mai fie necesară deplasarea asiguratului la Poliţie, conform MEDIAFAX.

 

Companiile de profil vor emite asiguraţilor lor CASCO, la cerere, începând cu 1 ianuarie 2009, documentele pentru repararea vehiculelor, inclusiv în cazul în care se constată daună totală şi maşina nu mai poate fi reparată.

Asigurătorul va elibera documentele pentru începerea lucrărilor de reparare a vehiculului după ce posesorul poliţei CASCO îl va înştiinţa despre pagubele produse fie într-un accident de circulaţie din care a rezultat numai avarierea propriei maşini, fie în alte împrejurări decât un accident de circulaţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.