Aceasta este cea mai rapidă dubă de pe Nurburgring

Nürburgring: un fel de Mecca pentru cei care nu se mai satură de adrenalină la volan şi un circuit folosit de foarte mulţi producători auto pentru a-şi duce la limită prototipurile care vor ajunge, în cele din urmă, maşini de serie. Dar o dubă? Ce caută o dubă pe Nürburgring?

Aceasta este cea mai rapidă dubă de pe Nurburgring Aceasta este cea mai rapidă dubă de pe Nurburgring

Aproape toţi producătorii de maşini încearcă să scoată timpi cât mai mici pe legendarul circuit german Nürburgring cu speranţa că asta va face maşini de serie mai bune din prototipurile lor. Alături de mai marii industriei auto îşi duc veacul şi o mulţime de pasionaţi care încearcă să scoată untul din maşinile lor. Printre ei, şi cei de la Revo, care au bătut recordul pentru cea mai rapidă dubă de pe Nürburgring.

Mai exact, un Volkswagen Transporter cu motor diesel de 2,0 litri TDI, care a fost modificat pentru a produce 220 CP, a parcurs întregul circuit german în nouă minute şi 57,36 secunde. Asta înseamnă că duba celor de la Revo a spart recordul stabilit de Sabine Schmitz într-un Ford Transit de serie pe un traseu mai scurt cu aproximativ 1,6 kilometri.

Printre modificările aduse utilitarei germane se numără o remapare a „creierului” motorului, un sistem de evacuare Milltek, un sistem de suspensie de la Bilstein, jante Team Dynamics şi anvelope de stradă Dunlop Direzza.

În clipul de mai jos puteţi urmări cum o dubă merge cu peste 160 km/h pe Nürburgring.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.