Această replică de Ferrari atinge 650km/oră - GALERIE FOTO

Insanity, cum a fost denumită de proprietar, este maşina care ilustrează cel mai bine cuvântul...

Această replică de Ferrari atinge 650km/oră - GALERIE FOTO Această replică de Ferrari atinge 650km/oră - GALERIE FOTO

 


Insanity, cum a fost denumită de proprietar, este maşina care ilustrează cel mai bine cuvântul nebunie. 

Aceasta a fost construită de un canadian pe nume Ryan McQueen pentru care o singură turbină Rolls-Royce nu a fost destul. Aşa că el a cumpărat două şi le-a montat pe o singură maşină. Pentru a le achita a vândut un Corvette din colecţia personală, scrie Motor1.com.

McQueen s-a apucat să fabrice un şasiu capabil să susţină forţa uriaşă a motoarelor, în ciuda faptului că nu avea experienţă în inginerie, ba mai mult, la început nici nu ştia să folosească aparatul de sudură.

De asemenea, el însuşi a creat caroseria pe care a reuşit să o reproducă destul de bine. Evident, dimensiunile sunt departe de cele ale unui Enzo real, dar proporţiile sunt destul de exacte.

12 ani şi 69.000 de dolari au fost necesari pentru construirea maşinii, dintre care şapte ani doar pentru realizarea şasiului şi a caroseriei.

„Nebunia” are o greutate de 1.723 de kg şi poate atinge o viteză maximă de 650 de km/h. 

GALERIE FOTO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.