Acest om vinde un motor V12 Ferrari de Formula 1. Cât cere pe el?

Autor: Cristian Agatie 28 aug. 2019 Știri auto
Acest om vinde un motor V12 Ferrari de Formula 1. Cât cere pe el?

Anunţul de vânzare al motorului V12 Ferrari are 410 de persoane care-l urmăresc dar, cu toate că se află pe site de câteva săptămâni bune, nu  a reuşit să atragă încă un cumpărător. Probabil cîă preţul destul de piperat – 375.000 de dolari – este una dintre cauzele pentru care fanii mprcii nu au licitat. Nici nu e de mirare, cu aceşti bani găseşti un model nou în oferta Ferrari.

Motorul scos la vânzare pare să fie un Ferrari Tipo 044/1, caz în care vorbim despre o piesă construită pentru sezonul 1995 de Formula 1, are o cilindree de 3,0 litri şi cântăreşte 132 kg. În versiunea de calificări, acesta dezvoltă 760 de cai-putere şi are o turaţie maximă de 17.000 rpm. În condiţii competiţionale, puterea era restricţionată în jurul valorii de 600 CP, din motive de fiabilitate.

În anunţul de vânzare nu se pomeneşte nimic despre starea în care se află motorul sau cursele în care a concurat în 1995. Fotografia din anunţ ne face să credem, totuşi, că acesta a fost reconstruit recent.

Acelaşi utilizator mai vinde, de asemenea pe eBay, un alt motor de Ferrari, provenit de la un supercar La Ferrari cu numai 35 de kilometri rulaţi. Preţul cerut pe acesta este de 800.000 de dolari.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide