Acesta e cel mai scump Chevrolet Corvette vândut vreodată la o licitaţie

Autor: Iulian Dnistran 13 sept. 2013 Știri auto

Un Chevrolet Corvette Stingray Convertible L88 din anul 1967 a devenit cel mai scump Corvette din istorie, după ce a fost vândut la o licitaţie pentru suma de 3,2 milioane de dolari americani (USD).

De-a lungul timpului, clasicele europene s-au dovedit investiţii sigure pentru colecţionari, iar Mercedes-Benz W196R şi Ferrari 250 GTO sunt dovezile. E drept, decapotabila americană a fost vândută la un preţ de zece ori mai mic decât cele două europene, dar chiar şi aşa, titlul de „cel mai scump Corvette din istorie” nu se acordă oricărei maşini.

Răspunsul la întrebarea „de ce e un Corvette atât de scump?” e dat de indicativul L88, care a transformat Corvette-ul dintr-o maşină normală de stradă într-o maşină de curse. Opţiunile montate în fabrică includ un motor preparat pentru curse, o transmisie mai rezistentă, suspensie de curse, servofrână, o capotă specială pentru motor şi un abţibild lipit pe consola centrală, care îl avertizează pe şofer că maşina trebuie alimentată doar cu combustibil de curse.

De altfel, decapotabila cu 430 CP a fost folosită la liniuţe până în anul 1970, când a fost adusă înapoi la starea din fabrică.

În plus, orice maşină clasică valoroasă trebuie să fie rară, iar acest Stingray L88 nu face excepţie. În anul 1967 au fost produse doar 20 de exemplare ale acestei ediţii speciale, dintre care doar 14 ar fi supravieţuit de-a lungul vremii.

Clipul video cu vânzarea, în continuare:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide