Acesta este primul videoclip internaţional Alfa Romeo produs în Romania

Autor: ProMotor 27 sept. 2017 Știri auto

Drumul care a făcut România celebră printre maşiniştii din întreaga lume a fost cucerit de Alfa Romeo. Marca italiană şi-a testat noile modele pe virajele şi acele de păr ale Carpaţilor. Stelvio, primul SUV din istoria de peste 100 de ani a mărcii şi Giulia Quadrifoglio, cel mai rapid sedan din clasa lui pe Nurbürgring, sunt vedetele primului videoclip internaţional Alfa Romeo produs în Romania.

Ei au Stelvio, noi avem Transfăgărăşan. Deloc întâmplător, ADN-ul noului SUV al mărcii este înscris în numele pe care îl poartă. Stelvio este automobilul pereche al pasului omonim din Italia şi al virajelor pe care niciun alt SUV nu le poate parcurge cu atât de multă graţie. Stelvio nu a lăsat nicio curbă necercetată pe cel mai frumos drum din România, la peste 2.000 de metri altitudine. Lui i s-a alăturat Giulia Quadrifoglio, cel mai rapid sedan din clasa lui testat pe Nordschleife.
Stelvio a cucerit fiecare apex al drumului dintre Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, confirmând că a fost creat pentru plăcerea pură a condusului. Propulsorul 2.0 turbo de 280 CP cuplat la o transmisie ZF în 8 trepte şi conectat la un arbone cardanic din fibră de carbon atinge 0-100 km/h în doar 5.7 secunde. Cu astfel de cifre, Stelvio încapsulează fără doar şi poate sportivitatea şi chintesenţa stilului Alfa Romeo.

Italienii au acceptat provocarea de a-şi înfrăţi nu doar primul SUV Alfa Romeo cu cel mai frumos drum din România, ci şi cel mai puternic sedan din gamă: Giulia Quadrifoglio. Era firesc pentru cea mai populară maşină premium din România  să deschidă calea virajelor. Echipată cu un propulsor V6 turbo de 2.9 litri care dezvoltă 510 CP, Giulia Quadrifoglio impresionează prin performanţă: sprint 0-100 km/h în doar 3.9 secunde, cuplu maxim de 600Nm la 2500 rpm şi o viteză maximă de de 307km/h. Cei 510 cai putere ai Giuliei Quadrifoglio au fost testaţi pe Transfăgărăşan de Cătălin Cedric Ghigea, triplu campion naţional în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă la clasa maşinilor istorice, al cărui vehicul de concurs este o Alfa Romeo Alfetta GTV. Copilotul său a fost Radu Gurămultă, jurnalist auto Racing Wheels şi copilot în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Cele mai noi creaţii din Milano nu sunt doar frumoase şi performante, ci demonstrează şi un comportament excelent la testele de siguranţă. Atât Giulia, cât şi Stelvio, au obţinut 5 stele la testele Euro NCAP, cu cele mai înalte calificative din segment în ceea ce priveşte protecţia ocupanţilor adulţi: 98% pentru sedan, respectiv 97% pentru SUV. Aceste rezultate se datorează principalilor piloni din concepţia celor două modele, care împart aceeaşi platformă: o caroserie uşoară, dar rigidă în eglă măsură – în compoziţia căreia intră un aliaj de materiale ultra-light, precum fibra de carbon, aluminiul şi materiale compozite pe bază de aluminiu – şi adoptarea unui număr mare de sisteme de siguranţă şi asistenţă în standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide