Acţiunile Tesla intră în picaj pe fondul scăderii livrărilor de maşini

Acţiunile Tesla intră în picaj pe fondul scăderii livrărilor de maşini

Autor: Visan Marian acum 1 an Știri

Preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu aproape 9% după ce producătorul de autovechicule electrice a avertizat asupra unei a profitului, după reducerea cu 31% a livrărilor de vehicule în primul trimestru al anului, potrivit BBC.

Compania a invocat probleme în transporturile către Europa şi China, unde a început să vândă, pentru prima data, automobilul „Model 3”.

Livrările totale au atins 63.000 de unităţi în primele trei luni ale anului, sub previziunile analiştilor. Tesla se aşteaptă acum ca profiturile trimestriale să fie „afectate în mod negativ”.

Compania a întâmpinat probleme legate de transportul automobilelor în China în luna martie, după ce autorităţile vamale au suspendat eliberarea mărfurilor din cauza etichetelor greşite de pe anumite maşini.

Tesla a declarat că a livrat doar jumătate din numărul vehiculelor planificat până la 21 martie şi că 10.600 de maşini se aflau încă „în tranzit”, la sfârşitul trimestrului.

Acţiunile producătorului auto au scăzut cu aproape 9%, la începutul şedinţei de tranzacţionare la New York, la 265,9 dolari fiecare.

Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 82.000 de vehicule în perioada cuprinsă între ianuarie şi martie, estimările fiind ulterior reduse la 71.350 de unităţi.

În al patrulea trimestru, Tesla a livrat 90.700 de maşini.

Cu toate acestea, Model 3 este considerat a fi viitorul companiei Tesla. Este cea mai ieftină maşină a produsă de Tesla, iar compania construieşte o fabrică în China, care va permite reducerea costurilor de transport.

 Comentarii
Inchide