Acton R RocketSkates: Patinele cu rotile electrice sunt noua modă eco

Autor: Tudor Rus acum 5 ani Știri

Dacă vă doreaţi un gadget mega-cool care să nu se cheme smartphone şi care să vă condimenteze banala plimbare prin parc, s-ar putea să vă intereseze patinele cu rotile electrice de la Acton. Prezentate sub denumirea de R RocketSkates, patinele au mari şanse să revoluţioneze mobilitatea urbană pe care o cunoaştem la momentul de faţă.

Cum vor să facă asta? Cam aşa: fiecare patină adăposteşte două motoraşe electrice controlate de un microprocesor integrat şi alimentate de o baterie Li-ion. Patinele pot fi purtate peste aproape toate tipurile de încălţăminte şi comunică între ele pentru a menţine aceeaşi viteză în timpul deplasării. Mai exact, una dintre patine are rolul de lider (the Lead), iar cealaltă (the Follower) se va adapta la viteza „dictată” de aceasta. Utilizatorii pot alege înainte de pornire dacă vor ca patina principală să fie purtată pe piciorul drept sau pe cel stâng.

Există trei versiuni ale patinelor RocketSkates, pentru care se poate opta în funcţie de preferinţe: R6, R8 şi R10. În varianta R6, patinele electrice oferă o viteză maximă de 19,3 km/h şi o autonomie de aproape 10 km sau 45 de minute. Varianta R8 este o idee mai generoasă şi pune la dispoziţie o autonomie de aproape 13 km sau 70 de minute, iar R10 este destinată plimbăreţilor „de cursă lungă” graţie unei autonomii de 16 km sau 90 de minute. Indiferent de versiune, bateria patinelor se încarcă 100% în aproximativ o oră şi jumătate.

Proiectul a fost finanţat pe site-ul Kickstarter şi mai propune o aplicaţie pentru smartphone – Acton App – prin intermediul căreia se pot accesa informaţii cu privire la traseul parcurs, viteza medie şi nivelul de încărcare al bateriilor. Preţurile peste un asfel de gadget variază între 499 şi 699 de dolari.

Sursa: ACTON, KickstarterComentarii
Inchide