Acum există o aplicaţie prin care chemi benzinăria la tine: Filld [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 20 mai 2015 Știri auto
Acum există o aplicaţie prin care chemi benzinăria la tine: Filld [VIDEO]

Într-o bună zi, un american pe nume Scott Hempy s-a întrebat – uitându-se la indicatorul de combustibil aprins – cum ar fi să existe un serviciu care să-ţi alimenteze maşina „din mers”, fără să mai fii nevoit să opreşti la benzinării. În mod fezabil, asta s-ar traduce printr-un serviciu de care să foloseşti atunci când vrei să ţi se facă plinul de combustibil. 

Fă cunoştinţă cu Filld, aplicaţia de mobil prin intermediul căreia poţi să-ţi comanzi plinul la maşină. Sistemul de funcţionare este relativ simplu: instalezi aplicaţia, îţi fac profil cu datele maşinii tale, introduci adresa / locul în care te afli şi comanzi benzină. 

Desigur, există şi câteva întrebări de ordin logistic: dacă nu eşti lângă maşină, cum faci să deblochezi buşonul rezervorului? Cât de eficient este să plăteşti pe cineva să-ţi aducă combustibilul, în loc să mergi tu să-l pui cu mâna ta? Nu este mai dăunătoare pentru mediu (şi mai periculoasă) această metodă?

Hempy a răspuns că achiziţia combustibilului se face angro, aşa că toate costurile de întreţinere a businessului înlocuiesc, practic, costurile de întreţinere (şi comisioanele) ale unei benzinării. În privinţa riscurilor pentru mediu, Hempy a pus în balanţă scenariul în care maşinile se deplasează până la pompă, cu acela în care o singură pompă trece pe la mai multe maşini. Aşa că a pus semn de egalitate şi aici. Cât despre problema deblocării buşonului, se lucrează şi aici la o soluţie pentru viitor.

Hempy trăieşte în Silicon Valley, locul unde lumea are suficientă deschidere (şi suficient de mulţi bani) pentru a găsi acest serviciu ca fiind oportun. Dar ne întrebăm oare cât de fezabil ar fi acest serviciu în Bucureşti, de exemplu. Ai apela la Filld dacă ar fi disponibil şi în ţara noastră?

via The Verge

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide