Acum, ştiri de pe altă planetă: Jumătate din maşinile vândute în 2017, în Norvegia, au fost electrice sau hibride

Vehiculele electrice şi hibride au reprezentat mai mult

Acum, ştiri de pe altă planetă: Jumătate din maşinile vândute în 2017, în Norvegia, au fost electrice sau hibride Acum, ştiri de pe altă planetă: Jumătate din maşinile vândute în 2017, în Norvegia, au fost electrice sau hibride

Vehiculele electrice şi hibride au reprezentat mai mult de jumătate din totalul autoturismelor noi vândute în Norvegia anul trecut.

Maşinile care produc zero emisii, în principal cele electrice, precum şi câteva automobile cu hidrogen, au reprezentat 20,9% din vânzările totale în 2017, în timp ce vehiculele hibride au reprezentat 31,3%.

Aceasta reprezintă o creştere faţă de anul precedent, când autovehiculele cu emisii zero şi hibride au reprezentat 15,7%, respectiv 24,5% din vânzările totale, ceea ce a făcut Norvegia un lider mondial în transportul rutier electrificat.

Norvegia, cel mai mare producător de petrol din Europa de Vest, şi-a stabilit obiectivul ambiţios de a vinde numai noile maşini cu emisii zero începând cu anul 2025.

Spre deosebire de autovehiculele diesel sau de benzină, care sunt puternic impozitate, automobilele electrice beneficiază de un sistem fiscal foarte generos, făcând preţurile lor de achiziţie relativ competitive.

De asemenea, proprietarii lor se bucură de numeroase privilegii, cum ar fi taxele reduse pentru circulaţia în oraşe, feriboturi, parcări şi încărcarea bateriilor, precum şi dreptul de a conduce pe benzile de autobuz.

Autorităţile planifică să reducă treptat unele măsuri ale căror beneficii şi costuri sunt contestate de critici.

Anul trecut, guvernul de dreapta a încercat să elimine una dintre scutirile fiscale pentru sedanele electrice mari şi luxoase în ceea ce era numită "taxa Tesla", dar mai târziu a fost forţat să se retragă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.