Adevărul murdar despre minciunile ascunse în maşinile pe care le cumpărăm – VIDEO

Autor: Marius Vișan 20 sept. 2016 Știri auto

 


Într-un studiu publicat de Digi24 se arată că toate marile companii auto depăşesc normele de poluare din Uniunea Europeană, iar modelele grupului Renault, inclusiv maşinile Dacia, au cele mai poluante motoare diesel Euro 5.

Volkswagen a recunoscut cu un an în urmă că a măsluit testele de polulare, însă acest studiu arată că deşi motoarele diesel produse de Volkswagen încalcă normele de poluare, stau mai bine decât cele ale altor companii.

Motorul diesel, o tehnologie ”murdară”

Organizaţia Transport and Environment arată că motorul diesel este o tehnologie ”murdară” pentru întreaga industrie auto. Datele colectate după izbucnirea scandalului Volkswagen arată că, în condiţii normale de trafic, 29 de milioane de maşini aflate pe străzile Europei depăşesc normele de poluare.

Realizatorii studiului spun că la motoarele diesel Euro 5 cele mai mari probleme sunt la maşinile Renault, inclusiv la Dacia. Acestea ar depăşi de aprope 8 ori emisiile maxime de noxe cerute de Uniunea Europeană. Normele de poluare ar fi depăşite de peste 7 ori şi de maşinile Land Rover, Hyundai şi Opel, scrie Digi24.

Pe lângă Renault, mai există alte 20 de mărci mari care depăşesc de cel puţin trei ori limitele de emisii. Volkswagen, compania de la care a pornit scandalul poluării este la mijlocul acestui clasament. Poluează mai mult decât alte 10 companii, dar mai puţin decât alte 9. 

Motoarele Euro 5 nu sunt singurele care poluează neobişnuit de mult atunci când sunt pe şosea. Probleme mari ar avea şi motoarele Euro 6.

Alte motoare cu probleme sunt cele diesel Fiat, inclusiv cele instalate pe maşinile Suzuky. Acestea ar depăşi de peste 15 ori limitele de poluare admise de Uniunea Europeană. În vreme ce maşinile Renault cu motoare diesel Euro 6, inclusiv Dacia, ar depăşi de peste 15 ori limite.

După cum era de aşteptat, nicio companie nu a comentat informaţiile din acest studiu.

Mai multe puteţi afla din reportajul de mai jos

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide