Aduceau maşini din afară, le asigurau, apoi provocau accidente. După 48 de coliziuni, au obţinut o sumă uimitoare

Autor: ProMotor 17 iun. 2016 Știri auto
Aduceau maşini din afară, le asigurau, apoi provocau accidente. După 48 de coliziuni, au obţinut o sumă uimitoare

 


Nouă bărbaţi din municipiul Târgu-Jiu au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, pentru înşelăciune în asigurări după ce ar fi indus în eroare firmele de asigurări, prin avarierea intenţionată a maşinilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2011-2013, ar fi înşelat mai multe firme de asigurări, prin înscenarea de accidente rutiere cu autoturisme cumpărate cu doar câteva mii de euro din străinătate.

Faptele ar fi fost comise şi de oameni din interiorul societăţilor păgubite. În urma verificărilor, s-a stabilit că, personal sau cu ajutorul unor cascadori fixaţi într-un dispozitiv special, care îi proteja în timpul evenimentului rutier, maşinile erau răsturnate de mai multe ori sau erau izbite de un capde pod, astfel încât să fie declarată daună totală.

”La data de 15 iunie, procurorul a dispus reţinerea, pe o perioadă de 24 de ore, a unui număr de nouă inculpaţi, brokeri de asigurări, revânzători de autoturisme sau reprezentanţi ai unor service-uri auto. S-a reţinut că unii dintre inculpaţi au achiziţionat din Uniunea Europeană autoturisme second-hand, pe care ulterior le asigurau RCA sau CASCO, la un preţ superior valorii de piaţă reale, după care, cu intenţie, fie provocau accidente rutiere, fie pe baza unor avarii preexistente declarau în fals producerea unor evenimente rutiere, toate acestea cu scopul de a primi despăgubiri în mod fraudulos de la societatea de asigurări. Până la acest moment s-a reuşit probarea unui număr de 48 de evenimente rutiere frauduloase, creându-se un prejudiciu de aproximativ 400.000de lei. Având în vedere că există suspiciuni cu privire la întocmirea frauduloasă a mai multor dosare de daună, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a declarat Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria
Târgu-Jiu.

Surse susţin că au existat şi cazuri în care firmele de asigurări au depistat că este o înscenare, însă membrii grupării nu au renunţat şi au mers în instanţă, unde au reuşit să câştige procesul. În urma audierilor, procurorii au decis ca toţi cei nouă suspecţi să fie prezentaţi, joi, la Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide