Aeromobil, maşina zburătoare din Slovacia, s-a prăbuşit în timpul unui test

Aeromobil, una dintre cele mai promiţătoare maşini zburătoare din ultimii ani, s-a prăbuşit în timpul unui test de zbor. Avem detalii mai jos.

Aeromobil, maşina zburătoare din Slovacia, s-a prăbuşit în timpul unui test Aeromobil, maşina zburătoare din Slovacia, s-a prăbuşit în timpul unui test

Omul visează de multă vreme să creeze o maşină zburătoare, dar istoria ne-a învăţat că demersurile făcute până acum nu prea au fost încununate cu succes. Sigur, asta nu înseamnă că ar trebui să renunţăm la speranţa că vom putea, la un moment dat, să cumpărăm maşini zburătoare ca acelea din desene animate sau filme SF. Iar Terrafugia şi Aeromobil sunt două dintre companiile care lucrează în prezent la noua generaţie de astfel de vehicule zburătoare.

Dar există o problemă. În timpul unui test de zbor, un prototip făcut de compania slovacă Aeromobil s-a prăbuşit. Conform informaţiilor publicate de presa locală, citată de Jalopnik, martorii au văzut cum avionul pierdea altitudine rapid, după care a fost declanşată paraşuta.

La bord se afla Stefan Klein, unul dintre cofondatorii companiei. El a fost dus la spital, dar a fost lăsat să plece acasă, fiindcă nu avea răni serioase. În schimb, Aeromobilul nu arată prea bine, după cum se poate vedea în imaginile surprinse la locul accidentului.

Potrivit companiei, care a publicat un comunicat în weekend, informaţiile colectate în timpul acestui eveniment vor fi analizate şi folosite în procesul de cercetare şi dezvoltare a prototipului. Totodată, exemplarul prăbuşit va fi reparat, iar munca va continua.

Foto via SME

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.