Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Autor: Dan Straut 13 sept. 2018 Știri auto
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

În perioada ianuarie-iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada ianuarie-iulie 2017 atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată sezonier, 10,6%, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul din primele 7 luni a fost posibil „datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%)”, arată un comunicat al INS.

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,4%).

Potrivit INS, în luna iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută, cu 1,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 12,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,1%.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide