Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Autor: Dan Straut acum 1 an Știri

În perioada ianuarie-iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada ianuarie-iulie 2017 atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată sezonier, 10,6%, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul din primele 7 luni a fost posibil „datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%)”, arată un comunicat al INS.

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,4%).

Potrivit INS, în luna iulie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută, cu 1,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 12,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,1%.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 Comentarii
Inchide