Ai amenzi de circulaţie neplătite? E posibil să nu mai poţi fi executat silit

Autor: Cristian Agatie 05 aug. 2019 Știri auto
Ai amenzi de circulaţie neplătite? E posibil să nu mai poţi fi executat silit

ANAF propune schimbarea plafoanelor de la care se demarează procedura de executare silită a celor care au datorii la stat, inclusiv a celor cu amenzi de circulaţie neplătite. Potrivit proiectului,plafonul de la care se demarează procedura de executare silită va creşte semnificativ în viitor.

Astfel, în cazul persoanelor fizice, valoarea va creşte de la 100 de lei la 2.000 de lei. În aceste condiţii, este puţin probabil ca procedura de executare silită să mai fie iniţiată pentru recuperarea unor amenzi neplătite. Dacă proiectul va fi aprobat ţi va intra în vigoare, numărul contribuabililor persoane fizice pentru care nu se înfiinţează poprirea creşte de aproximativ 4 ori faţă de numărul celor care se încadrează în plafonul existent. La nivelul anului 2018, asta ar însemna o valoare totală a obligaţiilor restante de 161,7 milioane de lei.

Situaţia va fi şi mai relaxată în cazul persoanelor juridice. În cazul marilor contribuabili, plafonul creşte de la 3.000 de lei la 40.000 de lei.Acesta este şi plafonul pentru contribuabilii mijlocii, valoarea fiind însă majorată de la 1.500 de lei. Pentru contribuabilii mici, plafonul cuantumului obligaţiilor fiscale/bugetare restante creşte de la 500 lei, existent în prezent, la 10.000 lei.

Potrivit ANAF, măsura are în vedere reafectarea disponibilităţilor băneşti ale contribuabililor pentru creanţe nesemnificative pe care le datorează statului. În situaţia în care debitorul notifică organul fiscal central competent cu privire la intenţia de a intra în procedura de mediere, nu se continuă măsurile de executare silită şi, implicit, nu se emit adrese de înfiinţare a popririi, decât după parcurgerea procedurii medierii.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide