Ai parcat aiurea? Roboţeii ăştia autonomi o să-ţi mute maşina şi nici n-o să-ţi dai seama (VIDEO)

Denumit AVERT, sistemul a fost creat de un grup de cercetători europeni pentru a le uşura munca departamentelor de ridicări auto din lumea întreagă.

Ai parcat aiurea? Roboţeii ăştia autonomi o să-ţi mute maşina şi nici n-o să-ţi dai seama (VIDEO) Ai parcat aiurea? Roboţeii ăştia autonomi o să-ţi mute maşina şi nici n-o să-ţi dai seama (VIDEO)

Niciunui şofer nu-i place să-şi găsească maşina parcată regulamentar blocată de o maşină parcată aiurea. Şi da, există departamentele de ridicări ale primăriilor (acolo unde mai au încă voie să funcţioneze), dar ce te faci când eşti blocat într-o parcare subterană sau supraterană?

Păi, faceţi cunoştinţă cu sistemul AVERT, dezvoltat de un grup de cercetori europeni, care constă într-o echipă de opt roboţi ce pot înlocui o echipă de ridicări.

Spre deosebire de un camion de ridicări, care are nevoie de oameni şi spaţiu ca să funcţioneze, AVERT ocupă mult mai puţin loc şi nu are nevoie de nici un om prezent.

Cercetătorii lucrează la AVERT din 2012, iar acum e aproape gata pentru a fi folosit pe scară largă, lansarea comercială fiind programată pentru 2016.

Poţi să vezi întregul sistem în acţiune în videoclipul de mai jos.

Via Road & Track

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.