Ai voie să mănânci la volan?

Hai, şefu', măcar un sendviş

Ai voie să mănânci la volan? Ai voie să mănânci la volan?

 

Dacă în legătură cu fumatul la volan lucrurile au devenit destul de clare, şoferii putându-şi aprinde liniştiţi ţigările atât timp cât se află în maşinile personale, despre mâncatul la volan legislaţia este puţin cam ambiguă, o eventuală amendă depinzând de poliţistul care-l surprinde pe şofer, informează.

În legătură cu posibile activităţi printre care ar putea fi şi mâncatul la volan legea specifică următoarele: 

Art.99. - Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă prevazută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de catre persoane fizice:

13. Lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului, ghidonului sau a manetei de comanda a vehiculului; 

Art.100. -  Constituie contravenţii şi se sancţioneaza cu amendă prevazută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte savârsite de persoane fizice:

10. Efectuarea de către conducatorul unui vehicul a unor activităţi de natura a-i distrage atenţia de la conducere ori folosirea instalaţiilor de sonorizare la un nivel de zgomot care afectează deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic;

În acest caz, dacă poliţistul de la circulaţie a surprins un şofer în timp ce mânca la volan poate să-l oprească şi să-i dea o amendă. Dar, având în vedere ritmul alert de viaţă din zilele noastre, este foarte posibil ca poliţiştii să fie mai întelegători cu cei care iau masa în timp ce conduc.


 

 

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.