Alfa are soluţia hardcore pentru pitbull-ii Germaniei

Autor: Alexandru Banu 22 sept. 2017 Știri auto

S-a întâmplat ceva în ultimul timp. Nimeni nu mai ştie de maşinile italieneşti. Şi aici nu luăm în calcul hipercar-uri ca Lambo, Ferrari, Pagani sau alte nebunii nepământeşti. Nu, dom’le, maşini normale cum avea grupul Fiat pe vremuri – Bravo, Brava, Stilo, Lancia Delta şi aşa mai departe. Acum, ştii de Fiat 500, de Tipo care e avantajos prin RABLA ca Albea “de ieri” şi de … Stelvio? Un SUV care îşi caută locul pe piaţă. Pentru că e primul Alfa SUV, pentru că înainte de el au fost zeci de alte SUV-uri nemţeşti, coreene, americane, care au deja tradiţie, filon de clienţi şi adepţi.

 

Italienii s-au ocupat în ultimul timp şi de creşterea brand-ului Jeep şi au făcut-o bine. Grupul FCA (Fiat-Chrysler) negociază şi nişte vânzări de brand-uri din portofoliu, către chinezi, e o întreagă nebunie. Parcă îi preocupă mai mult treburile altora decât cele personale.

 

Noi suntem însă fani şi punem Alfa în Top 2 maşini frumoase din lume şi din istorie, acolo unde locul 2 sau 1 sunt necunoscute. Suntem fani MiTo, suntem fani Giulietta şi vom rămâne.

 

Şi suportul nostru pentru acest brand important în istoria maşinilor merge mai departe. Pentru că Alfa vrea să vină la sfârşitul anului viitor cu o surpriză chiar neaşteptată. Nu credeam că odată ce ai făcut Giulia, o să mai faci o altă Giulia. Mai ales una coupe. Doamne ajută! E păcat ca o maşină atât de furmoasă să treacă rapid în anonimat, să nu-i duci faima şi stilul mai departe cu o declinare logică.

Şi dacă o să vedem pe ea V6 de 2.9 litri, biturbo şi 510 cai, pofta ne va fi fost (satis)făcută. Maşina asta va fi un concurent cu acte-n regulă pentru maşinile premium germane – Seria 4, A5, C Klasse coupe.

 

Cel mai devreme o să vedem maşina în martie, la Salonul Auto de la Geneva. Internetul spune că maşina s-ar putea numi simplu şi frumos, Sprint.

 

Ceea ce vedem în această poză este o randare făcută de X-Tomi Design, derivată din berlina de bază. Totul pare la locul lui, din universul de eleganţă sportivă italienească. Oricât de lemnos ar suna expresia tocmai folosită pentru a descrie noua posibilă Giulia, alta mai bună nu am găsit. Alfa nu a fost niciodată un pitbull. A fost mereu ceva care a trebuit întâi excitat din pedală ca să se transforme în furtună. Culmea, dar furtuna asta nu e anunţată de Firea la sfârşitul calendarului pe 2018 (atunci când va fi la vânzare Giulia Coupe sau Sprint).  

 

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide