Alfa Romeo Giulia va debuta cu un motor de performanţă

Cu 304 CP şi o capacitate de 1.8 litri, noul motor anunţat de italienii de la Alfa Romeo va fi vedeta de pe viitoarea generaţie 159, care se va numi Giulia.

Alfa Romeo Giulia va debuta cu un motor de performanţă Alfa Romeo Giulia va debuta cu un motor de performanţă

Revenirea Alfa Romeo pe piaţa americană face paşi repezi de la stadiul de ipoteză, la cel de certitudine. Debarcarea italienilor se va face în 2013, iar până la acea dată, producătorul face toate eforturile pentru a-şi upgrada gama de modele, dar şi de motoare.

Primul pas a fost deja făcut, prin anunţarea unei super motorizări de 304 CP, obţinuţi dintr-o cilindree de doar 1.8 litri. Noul propulsor pe benzină este construit integral din aluminiu şi beneficiază de injecţie directă de benzină la presiune înaltă (200bar).

La capitolul emisiilor de CO2, motorizarea are toate şansele să se prezinte onorabil, datorită încadrării atât în normele Euro 6, cât şi în în cele prevăzute de standardul american Tier2Bin5. Cel mai probabil, primul model care va fi dotat cu propulsorul de 1.8 litri şi 304 CP va fi noua generaţie a modelului 159, care va reînvia numele Giulia şi care va apărea peste aproximativ doi ani.

De asemenea, proiectarea motorului s-a făcut ţinând cont de posibilitatea ca acesta să fie amplasat atât longitudinal, cât şi transversal, ceea ce îl face compatibil şi cu arhitectura unor modele de clasă superioară, a căror platformă tehnică ar putea fi preluată de la Chrysler 300. Cu siguranţă, însă, nici Abarth nu va fi străin de beneficiile aduse de noul motor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.