Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie

Cu un punctaj final de 87 de puncte din maximum 100, Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigură compactă din istorie, în urma testelor de siguranţă efectuate de EuroNCAP.

Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie

Cu un punctaj final de 87 de puncte din maximum 100, Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigură compactă din istorie, în urma testelor de siguranţă efectuate de EuroNCAP.

Rezultatul este cu atât mai impresionant, cu cât, începând din anul 2009, EuroNCAP aplică în testele sale noi standarde de evaluare, măsurând concomitent parametrii de protecţie a adulţilor, a copiilor, a pietonilor, precum şi partea de prevenire a accidentelor şi de reducere a leziunilor prin prezenţa semnalizatorului de centură de siguranţă, a ESP-ului şi a limitatorului de viteză.

Alfa Romeo Giulietta a primit cotaţii record, obţinând procente de siguranţă de 97% pentru adulţi, 85% pentru copii, 63% pentru pietoni şi 86% pentru siguranţa activă. În mare rezultatul este justificat şi de noua platformă dezvoltată de italieni pentru Giulietta. Din punct de vedere al siguranţei această platformă vine cu o mică inovaţie, şi anume apariţia unor lonjeroane secundare, amplasate mai sus şi care pornesc de la nivelul semnalizărilor laterale. Energia unui potenţial impact violent este mai bine repartizată şi habitaclul este mai bine protejat.

În echiparea standard Giulietta vine cu 6 airbaguri, pedalier şi coloană de direcţie decuplabile în cazul unui impact pentru a preveni intruziunea în habitaclu. Datorită dotărilor specifice, cele 5 stele EuroNCAP obţinute în prezent vor fi echivalate si în anul 2012, când testele de siguranţă vor avea un grad şi mai mare de severitate. Alfa Romeo Giulietta a fost prezentata publicului in luna aprilie si va fi lansata pe piata din Romania in toamna anului acesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.