Alfa Romeo MiTo primeşte motorul 0,9 Multi Air

Italienii de la Alfa Romeo tocmai au montat pe cel mai mic model din gamă, MiTo, propulsorul Multi Air, preluat direct de pe Fiat 500.

Alfa Romeo MiTo primeşte motorul 0,9 Multi Air Alfa Romeo MiTo primeşte motorul 0,9 Multi Air

Cel mai mic model din gama Alfa Romeo pare să beneficieze de aceeaşi atenţie ca şi restul gamei, iar cea mai bună dovadă este upgrade-ul primit de modelul de clasă mini, MiTo, cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011. Cea mai interesantă opţiune, din punctul de vedere al consumului şi al emisiilor poluante, este reprezentată de propulsorul Multi Air de 0,9, cunoscut de pe Fiat 500. Motorul de doar doi cilindri tocmai şi-a adjudecat locul I în competiţia International "Engine of the Year 2011" şi oferă o putere de 85 CP.

Datorită asocierii cu programul DNA, care ajustează comportamentul maşinii cu ajutorul setărilor Dynamic, Normal sau All Wheater, propulosrul Multi Air aflat sub capota lui MiTo va oferi un cuplu cuprins între 110 şi 145 Nm. Sistemul Start/Stop va ajuta la obţinerea unui consum redus cu 30 l/100km, iar emisiile înregistrate nu vor trece de nivelul celor 98g/km.

în plus, pentru amatorii de motorină, Alfa Romeo MiTo a mai primit şi turbodiesel-ul 1.3 JDTM, proiectat conform normelor Euro 5, dotat şi el cu sistemul Start/Stop. Puterea oferită este de 85 CP, similară cu cea a motorului Multi Air, iar nivelul emsiilor poluante se cifrează la 90g/km. Consumul mediu este de 3,5 l/100 km, dar valoarea pentru consumul extraurban poate fi considerată şi mai tentantă: 2,9 l/100 km. Pentru ca prezenţa celor două noi motoare să nu treacă neobservată, Alfa Romeo MiTo a primit şi câteva îmbunătăţiri estetice, cum ar fi culoarea Nero Ametista, un nou set de jante din aliaj, dar şi bordul cu tapiţerie în două tonuri, precum şi un design revizuit al scaunelor. Se pare că bătălia din segmentul mini nu dă niciun semn că se va calma prea curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.