Alfa Romeo MiTo primeşte motorul 0,9 Multi Air

Autor: Gabriel Grosoiu 26 sept. 2011 Știri auto

Cel mai mic model din gama Alfa Romeo pare să beneficieze de aceeaşi atenţie ca şi restul gamei, iar cea mai bună dovadă este upgrade-ul primit de modelul de clasă mini, MiTo, cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011. Cea mai interesantă opţiune, din punctul de vedere al consumului şi al emisiilor poluante, este reprezentată de propulsorul Multi Air de 0,9, cunoscut de pe Fiat 500. Motorul de doar doi cilindri tocmai şi-a adjudecat locul I în competiţia International „Engine of the Year 2011” şi oferă o putere de 85 CP.

Datorită asocierii cu programul DNA, care ajustează comportamentul maşinii cu ajutorul setărilor Dynamic, Normal sau All Wheater, propulosrul Multi Air aflat sub capota lui MiTo va oferi un cuplu cuprins între 110 şi 145 Nm. Sistemul Start/Stop va ajuta la obţinerea unui consum redus cu 30 l/100km, iar emisiile înregistrate nu vor trece de nivelul celor 98g/km.

în plus, pentru amatorii de motorină, Alfa Romeo MiTo a mai primit şi turbodiesel-ul 1.3 JDTM, proiectat conform normelor Euro 5, dotat şi el cu sistemul Start/Stop. Puterea oferită este de 85 CP, similară cu cea a motorului Multi Air, iar nivelul emsiilor poluante se cifrează la 90g/km. Consumul mediu este de 3,5 l/100 km, dar valoarea pentru consumul extraurban poate fi considerată şi mai tentantă: 2,9 l/100 km. Pentru ca prezenţa celor două noi motoare să nu treacă neobservată, Alfa Romeo MiTo a primit şi câteva îmbunătăţiri estetice, cum ar fi culoarea Nero Ametista, un nou set de jante din aliaj, dar şi bordul cu tapiţerie în două tonuri, precum şi un design revizuit al scaunelor. Se pare că bătălia din segmentul mini nu dă niciun semn că se va calma prea curând.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide