Alfa Romeo – Motorizări noi

Salonul Auto de la Geneva a reprezentat o bună oportunitate pentru Alfa Romeo, care deşi nu a prezentat nici un model mou, a introdus câteva noutăţi demne de amintit. Modelul 159 beneficiază acum de un nivel de echipare unic, iar Brera şi Spider au primit motoare şi transmisii noi.

Alfa Romeo – Motorizări noi Alfa Romeo – Motorizări noi

În Elveţia şi-a facut debutul noua versiune sportivă a modelului Alfa Romeo 159, denumită TI (Turismo Internationale). Acesta a fost numele folosit de producătorul italian în anii 70 pentru a distinge modelele exclusiviste, diferite de cele de serie. Aceste două simple litere reapar pe spatele Alfei 159, oferind o gardă la sol scazută, jante imense, de 19 inch, praguri sport şi interior modificat. Sedanul este dotat cu un motor de 3,2 litri şi 260CP transmişi cu ajutorul tracţiunii integrale. Versiunea Sportwagon este pusă în mişcare de un diesel de 2,4 litri şi 200CP sau 210CP în cazul în care este conectat la transmisia integrala Q4. Cel mai puternic break are motorul V6 disponibil şi pe sedan, conectat la o cutie de viteze Q-tronic. Cele patru maşini dispun de un interior inedit din piele, climatizare pe trei zone, şapte airbaguri, senzori de parcare, sistem de navigaţie şi control vocal al telefonului.

În lumina reflectoarelor de la spectacolul elveţian au fost şi două modele de ultimă generaţie: Alfa Brera şi Spider, ambele cu o premieră mondială. Publicul a putut admira noua motorizare de 2,4 litri JTD ce dezvoltă 200 CP lansată pentru prima dată pe modelul Spider. Cutia de viteze cu şase trepte are grijă să exploateze eficient cuplul motorului diesel. O altă premieră mondială este introducerea transmisiei Selespeed. Aceasta beneficiază de un mecanism robotizat electro-hidraulic pentru schibarea manuală secvenţiala sau automată a vitezelor. Noua transmisie este disponibilă pe Brera dar şi pe Spider, de fiecare dată cuplată cu motorul 2,2 JTS de 185 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.