Alfa Romeo – Volkswagen zvonuri

Alfa Romeo şi Volkswagen pare o iubire imposibilă, dar la bursa zvonurilor interesul germanilor pentru marca italiană este destul de bine cotat.

Alfa Romeo – Volkswagen  zvonuri Alfa Romeo – Volkswagen zvonuri

Alfa Romeo este o marcă cu un potenţial foarte mare şi deţine ceea ce Volkswagen duce lipsă, adică pasiunea, în timp ce mărcii italiene îi lipseşte ireproşabilitatea germană. Astfel, iarăşi au apărut zvonuri despre interesul mare pe care Volkswagen îl nutreşte pentru marca italiană. În spatele intenţiilor de preluare se pare că se află Walter da Silva, şeful departamentului de design Volkswagen, cel care a făcut lobby pe lângă CEO-ul Martin Winterkorn şi anumiţi investitori cheie ai grupului pentru achiziţionarea şi a mărcii italiene. Este de înţeles interesul designerului, Alfa Romeo fiind un activ valoros în portofoliul oricărui grup auto din perspectiva limbajului stilistic.

Conform Quattroruote, germanii ar fi dispuşi să investească peste 1 miliard de euro pentru a avea în portofoliu Alfa Romeo. Odată adusă în tabăra VAG, gama Alfa Romeo ar trebui să se alinieze la specificaţiile nemţeşti, urmând să aibă destul multe în comun cu Audi. Astfel, conform autoblog.it, modelele de clasă mică şi compactă se vor înrudi cu A1 şi A3, se va mai introduce o limuzină de clasă mare, un coupe şi un un model sportiv bazat pe Volkswagen BlueSport. De asemenea, Alfa Romeo 8C va fi bazat pe o platforma cu motor central a lui Audi R8.

Motivaţia Volkswagen de a deţine Alfa Romeo ar fi să dea o replică pe măsura BMW în ceea ce înseamnă sportivitatea şi plăcerea de a conduce, în timp ce Audi va miza spre zona eleganţei Mercedes-Benz. Germanii speculează şi pe faptul că în ultima vreme Fiat a pierdut foarte mulţi bani cu Alfa Romeo, deşi în mai multe rânduri Sergio Marchionne a negat o astfel de posibilitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.