All-Composite Humvee

Maşina de luptă americană va primi în curând o nouă caroserie din materiale compozite, principalul avantaj traducându-se într-o greutate mai scăzută cu peste 400 de kilograme.

All-Composite Humvee All-Composite Humvee
Armata americană este în teste cu un Humvee cu o caroserie mai uşoară cu 409 kg, în condiţiile în care maşina cântăreşte în mod normal de la 4,5 la 5,4 tone. Prototipul este rezultatul a 18 luni de cercetare a celor de la TPI Composites în colaborare directă cu US Army. Potrivit oficialilor, greutatea scăzută îi va pe permite acum vehiculului militar să transporte mai multă muniţie, blindaj şi echipamente medicale.

"Am putut întări acolo unde a fost nevoie" a spus Steven Lockard, preşedinte şi CEO TPI Composites. "Şasiul, de exemplu, are mai multă fibră de carbon pentru o rezistenţă mărită, în timp ce alte componente sunt mai uşoare şi pliabile. Cu fiecare kilogram salvat am putut adăuga maşinii un strat mai bun de protecţie împotriva minelor şi a altor pericole externe".
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.