Alpina: ”Limitele de viteză impuse de UE sunt periculoase”

Şeful Alpina, Andreas Bovensiepen, este de părere că limitarea vitezelor de circulaţie la nivel european este ”o idee foarte proastă”, şi asta nu doar pentru producătorii de maşini performante, ci şi pentru cumpărătorii de modele de buget.

Alpina: ”Limitele de viteză impuse de UE sunt periculoase” Alpina: ”Limitele de viteză impuse de UE sunt periculoase”

La începutul acestui an, Uniunea Europeană a pus în discuţie ideea ca toate maşinile să fie dotate cu limitatoare de viteză care să reducă viteza maşinii în funcţie de limitele legale pe sectorul de drum respectiv. Tehnologia, care ar trebui să folosească informaţii din sistemul de navigaţie şi prin citirea indicatoarelor rutiere, ar trebui să fie obligatorie pentru toate maşinile noi, începând din 2022.

Oficialii europeni mizează pe reducerea semnificativă a numărului victimelor accidentelor de circulaţie produse ca urmare a vitezei excesive. Discuţii în acest gen au existat şi local, la nivelul mai multor state europene, Germania fiind  la un pas de a renunţa la circulaţia fără limite de viteză pe Autobahn. Măsura a fost respinsă in-extremis, dar asta nu înseamnă că discuţia este închisă.

Potrivit şefului Alpina, Andreas Bovensiepen, impunearea unei limite generale de viteză, să zicem 130 km/h, va determina coborârea dramatică a standardelor la care sunt produse maşinile în Uniunea Europeană. La urma urmei, pentru ce să investească un producător în trenuri de rulare performante dacă maşina nu va depăşi niciodată 130 km/h? Din punctul de vedere al costurilor, actualele standarde vor fi semnificativ diluate.

Acelaşi principiu se aplică, spre exemplu, şi în cazul anvelopelor, existând riscul ca producătorii acestora să se concentreze mai puţin pe performanţele de frânare şi mai mult pe economia de combustibil şi calităţile de mediu.

Deocamdată, numai Volvo a luat măsura de a limita viteza maximă a maşinilor produse începând din 2020, chiar dacă limita autoimpusă (180 km/h) este mult mai ridicată decât cea de pe autostrăzi din majoritatea statelor europene.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.