Alpine rămâne istorie, se naşte RenaultSport

Francezii şi-au schimbat planurile: nu vor mai readuce la viaţă brandul Alpine. În schimb, vor face din RenaultSport un brand de sine stătător. Iar primul model va fi un roadster inspirat de conceptul Renault DeZir.

Alpine rămâne istorie, se naşte RenaultSport Alpine rămâne istorie, se naşte RenaultSport

Britanicii de la AutoExpress au primit confirmarea oficială din partea Renault că planurile de revitalizare a mărcii Alpine au fost anulate. În schimb, francezii se vor concentra mai mult pe latura sportivă prin crearea unui sub-brand de sine stătător: RenaultSport.

Primul model RenaultSport urmează să fie o adevărată surpriză pentru fanii Renault, deoarece va fi vorba despre un roadster de categorie mică, bazat pe platforma tehnică a viitorului Renault Clio RS şi cu un design inspirat de conceptul Renault DeZir - vezi aici randările AutoExpress.

RenaultSport devine, astfel, un punct central în strategia de dezvoltare Renault. Pe lângă versiunile de top ale modelelor din gama constructorului francez, sub brandul RenaultSport vor fi produse şi modele exclusive, cu o producţie limitată şi orientate spre anumite nişe de piaţă.

De exemplu, roadsterul RenaultSport vizează domeniul lui Lotus Elise, unde va intra şi Alfa Romeo cu modelul 4C, prefigurat deja la Salonul Auto Geneva 2011. Ceea ce înseamnă că RenaultSport Roadster va avea un motor central, cu o putere de peste 200 CP, două locuri şi un comportament rutier foarte sportiv.

Preţul de bază pentru acest prim model RenaultSport se estimează că va fi de 45.000 euro, o sumă destul de exclusivistă, dar care are în spate un pedigree competiţional generos al departamentului sport Renault. În viitor, acest roadster ar putea fi echipat şi cu un puternic motor diesel, dar oficialii Renault nu exclud şi o versiune ecologică, propulsată de un motor electric, deci un rival pentru Tesla Roadster.

Noul roadster RenaultSport urmează să fie produs la uzina din Dieppe, unde mai demult au fost construite maşinile sport Alpine, iar, ulterior, hot-hatch-urile Renault. Acum, însă, producţia lui Renault Megane RS a fost mutată în Spania, aşa încât uzina din Dieppe rămâne o facilitate binevenită pentru RenaultSport.

Deocamdată, nu a fost avansată o dată de apariţie a noului model, dar oficialii Renault promit că acesta va fi urmat, la scurt timp, de alte modele inedite RenaultSport, care să acopere noi nişe din piaţă.

CE CREDEŢI DESPRE NOUL BRAND RENAULTSPORT?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.