AM ÎNCURCAT-O: Parlamentul European dezbate legea anti-diesel

Auto Clubul Francez îşi exprimă nemulţumirea faţă de posibilitatea ca preţul motorinei din Europa să primească o majorare cuprinsă între 8 şi 15%, începând cu 2013.

AM ÎNCURCAT-O: Parlamentul European dezbate legea anti-diesel AM ÎNCURCAT-O: Parlamentul European dezbate legea anti-diesel

După ce începutul toamnei a fost marcat de anunţul oficialilor europeni cu privire la eventualitatea scumpirii motorinei cu un procent cuprins între 8 şi 15%, Automobil Clubul Francez şi-a exprimat indignarea faţă de proiectul de lege al Parlamentului European, care tocmai a intrat în dezbatere.

Potrivit membrilor clubului, automobilul este un obiect util atât vieţii economice, cât şi celei sociale, iar noua taxă ce ar urma să fie aplicată în urma aprobării proiectului ar afecta profund locuitorii din provinciile şi suburbiile franceze, precum şi afacerile. Nu mai puţin de 56% din utilitarele care circulă în Hexagon sunt alimentate de motorină.

Noile reguli ce urmează să intre în vigoare în Uniunea Europeană după 2013 prevăd accize din ce în ce mai mari pentru combustibilii cei mai poluanţi. Astfel, motorina rămâne carburantul auto cel mai vulnerabil în faţa proiectului de lege. Chiar şi aşa, dacă va fi aprobat, noul regulament nu va putea intra în vigoare în următorul an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.