Amendă DEFINITIVĂ de 300 de milioane de lei pentru OMV Petrom

”Cu toate că instanţa a redus amenda de la 366,5 milioane lei la 297,8 milioane lei, aceasta rămâne cea mai mare sancţiune aplicată de Consiliul Concurenţei”, precizează instituţia.

Amendă DEFINITIVĂ de 300 de milioane de lei pentru OMV Petrom Amendă DEFINITIVĂ de 300 de milioane de lei pentru OMV Petrom

 


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenţei de către OMV Petrom SA prin participarea la o înţelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piaţa carburanţilor, a anunţat vineri Consiliul Concurenţei.

”Cu toate că instanţa a redus amenda de la 366,5 milioane lei la 297,8 milioane lei, aceasta rămâne cea mai mare sancţiune aplicată de Consiliul Concurenţei”, precizează instituţia.

Anterior, Autoritatea de concurenţă câştigase definitiv şi procesele cu Mol România, Rompetrol Downstream SRL, Eni România şi OMV Petrom Marketing.

La sfârşitul anului 2011, Consiliul Concurenţei a sancţionat şase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Astfel, OMV Petrom (la data încălcării legii opera benzinăriile Petrom şi Petrom V) a fost amendată cu 366,5 milioane lei, OMV Petrom Marketing srl (la data încălcării legii opera benzinăriile OMV) cu 137,2 milioane lei, Rompetrol Downstream SRL cu 159,5 milioane lei, Lukoil Romania SRL cu 136,8 milioane lei, Mol Romania Petroleum Products SRL cu 80,2 milioane lei, iar ENI Romania SRL cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.