Amendă imposibil de suportat după o eroare de calcul a radarului

Aparatele radar sunt şi ele oameni

Amendă imposibil de suportat după o eroare de calcul a radarului Amendă imposibil de suportat după o eroare de calcul a radarului

Ok, îi mai dă omul pedală, 10, 20 km/h peste, aia e situaţia. Recunoşti că ai greşit, plăteşti amendă şi mergi mai departe dar o laşi mai moale. Sunt şi excepţii care-şi bat joc de lege şi rămân fără carnete luni de zile. Acum însă a fost eroarea aparatului, chiar dacă omul face parte din categoria celor care depăşesc un pic viteza.

O cameră-radar care te pozează imediat cum ai trecut de 50 km/h a înregistrat 696 km/h viteza unui şofer. După o supracorecţie, viteza finală s-a schimbat cu 42 km/h în minus, tot imposibil. Şoferul Opel-ului Astra nu avea cum să prindă nici 654 km/h, cu nicio maşină de pe planeta Pământ. Poliţia a corectat eroarea şi acum îi va trimite o amendă corectă pentru cei 10 km/h peste voteza regulmentară de 50 km/h. Sau o să-l ierte dacă tot l-au speriat atât de tare. Belgianul pozat de camera-radar în Quievrian ar fi trebuit să plătească 6.600 de euro amendă.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.