Amendă pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă

Indiferent de maşina pe care o conduci, fie 4x4 sau nu, dacă nu ai cauciucuri de iarnă între 15 decembrie şi 15 martie primeşti amendă.

Amendă pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă Amendă pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă

Şi încă un amănunt: trebuie să fii rezident în Quebec. Dacă ai îndeplinit condiţiile de mai sus trebuie să scoţi din buzunar 300 de dolari amenda. La prima vedere poate părea un pic exagerat, însă Poliţia canadiană are şi justificare pentru această măsură, una foarte interesantă.

Potrivit statisticilor, 90% din maşinile din Quebec deja aveau pneuri de iarnă. Însă cei 10% care nu-şi puneau anvelope corespunzătoare anotimpului provocau 38% din accidentele din timpul iernii. Cam disproporţionat. De aceea, măsura de mai sus a venit natural. Oare cum ar suna aşa ceva şi în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.