Amenzile pentru şoferi au crescut de la 1 iulie

Amenzile pentru contravenţiile rutiere au crescut din 1 iulie 2013, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 750 de lei la 800 de lei, ceea ce a făcut ca punctul de amendă pentru şoferi să crească de la 75 de lei la 80 de lei.

Amenzile pentru şoferi au crescut de la 1 iulie Amenzile pentru şoferi au crescut de la 1 iulie

Creşterea salariului minim brut pe economie de la 750 de lei la 800 de lei nu poate fi considerat ca un lucru rău, însă această creştere pozitivă a dus la o creştere negativă – majorarea punctului de amendă pentru şoferii care circulă în România.

Astfel, punctul de amendă a crescut de 75 de lei la 80 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile pe care le pot primi şoferii sunt cuprinse acum între 160 de lei şi 1.600 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv până la 8.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Astfel, pentru clasa I sunt date două sau trei puncte-amendă, pentru clasa a II-a - patru sau cinci puncte-amendă, pentru clasa a III-a - de la şase la opt puncte-amendă, pentru clasa a IV-a - de la nouă la 20 de puncte-amendă şi pentru clasa a V-a - de la 21 la 100 de puncte-amendă. Contravenţiile prevăzute la clasa a V-a de sancţiuni se aplică persoanelor juridice.

Citeşte mai multe pe mediafax.ro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.