American Chopper

Cred că toată lumea a auzit de American Chopper, emisiunea transmisă de Discovery Channel în peste 150 de ţări din întreaga lume. Acţiunea se petrece în Montgomery, un orăşel din nordul New York-ului, unde o familie formată din tată, Paul Teutul Senior, şi doi fii, Paul Jr. şi Mike, construieşte choppere exclusiviste, mai scumpe chiar decît maşinile premium.

ProMotor a avut ocazia rară de a intra în atelierul Orange County Chopper, acolo unde este atelierul de lucru, dar şi platoul de filmare pentru American Chopper. În fapt, American Chopper este cel mai de succes reality-show din America, fiind, poate, singura emisiune de acest gen fără scripte.

Cei de la Discovery spun că, în emisiune, totul este pe faţă, nimic nu a fost programat dinainte, orice ceartă e veritabilă, la fel ca şi chopperele construite. Iar dacă intri în atelier, înţelegi că nimic nu este regizat atunci cînd Vinnie se chinuie să monteze o roată şi se taie destul de rău la o mînă, totul sub ochiul nemilos al camerei. Spre deosebire de ce vezi la TV, cu ochiul liber nu ai cum să ocoleşti petele de ulei, sticlele aruncate cîtcolo, resturile de mîncare, sculele răspîndite peste tot.

Şi pentru că cei trei membri ai familiei Teutul sînt ocupaţi cu interviurile, în atelier muncesc doar Vinnie şi Rick, în timp ce Cody îşi face de lucru lustruind la un model gata terminat. Într-un colţ, înghesuite una lîngă alta, vreo 20 de choppere gata terminate îşi aşteaptă viitorii stăpîni. Pe un banc de lucru, o Blackwidow (cea mai frumoasă creaţie OCC) este la reparat, după ce i-a fost lovit rezervorul.

Revenind la cei trei, rămîn uimit încă o dată cînd văd că filmează pentru un promo tot fără scripte. Ştiu textul, nu se bîlbîiesc, lucrează profesionist şi nu pierd timpul. Şi asta pentru că, în America, mai mult decît oriunde, timpul costă bani. Iar familia Teutul face o sumedenie de bani.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.