American Family cu “ochii” pe şoferii tineri

American Family vine în ajutorul părinţilor care vor să-şi protejeze copilul care este predispus accidentelor datorită obiceiurilor la volan...

American Family este o companie de asigurări cu sediul în Wisconsin care oferă un program denumit Teen Safe Driver pentru părinţii îngrijoraţi de odraslele lor care de curând şi-au luat permisul. Acesta a luat naştere în 2007 şi constă în supravegherea şoferului "debutant" cu ajutorul celor două camere video amplasate pe parbriz astfel încât să monitorizeze atât comportamnetul celui de la volan cât şi drumul din faţă.

Cei care apelează la acest serviciu vor fi nevoiţi să plătească atât camerele de supraveghere cât şi instalarea lor dar şi un onorariu lunar. În schimb, familiile înscrise vor primi un discount la asigurarea auto.

În cazul unui condus mai agresiv sau neregulamentar, camerele video vor porni şi vor înregistra timp de 20 de secunde, film care apoi va putea fi văzut de către părinţi pe site-ul oficial DriveCam. Conform raportului companiei acest program chiar funcţionează, riscul accidentelor fiind redus cu 70 de procente.

Scopul acestor camere plasate pe parbriz este de a încuraja tinerii şoferi să conducă mai atenţi iar atunci când greşesc, părinţii să poată discuta şi corecta comportamentul şi acţiunile acestora la volan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.