AMG aniversează 45 de ani, cu un SL special

Autor: Tiberiu Abagiu 05 apr. 2012 Știri auto

Dacă la început AMG proiecta şi testa doar motoare folosite pentru curse, cu timpul şi-a diversificat activitatea şi au ajuns astăzi să construiască maşini sport de stradă bazate pe modele de serie ale Mercedes.

Renumita companie cu sediul în Affalterbach, cunoscută de iubitorii de automobile, mai ales pentru creşterea performanţelor automobilelor Mercedes, împlineşte anul acesta 45 de ani de la înfiinţare. Pentru a celebra acest moment va fi lansată o ediţie limitată de doar 45 de exemplare a modelului Mercedes SL 65 AMG.

Pentru a putea fi deosebit de restul modelelor SL 65 AMG, roadster-ului aniversar a primit o nuanţă specială de culoarea granitului şi spoilere din fibră de carbon. În plus, la această serie limitată mai sunt oferite un sistem de evacuare sport special, precum şi jante AMG cu finisaj din titan.

Sub capotă se ascunde, cea mai atractivă componentă a automobilului, un motor V12 bi-turbo de 6,0 litri, capabil să dezvolte 621 CP şi un cuplu de 1000 de Nm. Acesta va fi oferit împreună cu o cutie automată cu 7 rapoarte denumită AMG SpeedShift Plus 7G Tronic.

În ceea ce priveşte performanţele maşinii, aceasta poate accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 4 secunde şi poate atinge viteza maximă de 250 km/h, limitată electronic. Pentru doritorii de informaţii eco, precizăm că automobilul are un consumul mediu de combustibil de 11,6 l/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 de 270g/km.

La interior eşti întâmpinat de confortul tipic Mercedes oferit de scaunele din piele ce dispun de încălzire, masaj şi Airscarf, dar şi de inscripţia de pe consola centrală care îţi aminteşte că esti unul din cei 45 de norocoşi posesori ai unei ediţii limitate. De asemenea, automobilul dispune de inserţii mate din fibră de carbon, pedale din aliaj, dar şi de un sistem audio Bang &Olufsen.

Preţul automobilului nu este cunoscut, acesta urmează să fie comunicat aproape de data lansării, undeva în luna septembrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide