Amoritz DoniRosset - supercar-ul brazilian de 1.007 CP

Atunci când ne gândim la supercar-uri ne vin în minte doar câteva ţări, cum ar fi Italia, Marea Britanie şi poate Germania, dar în nici un caz Brazilia. Se pare că în viitorul apropiat ţara lui Ronaldo ne va delecta cu o super-maşină de 1.007 CP.

Amoritz DoniRosset - supercar-ul brazilian de 1.007 CP Amoritz DoniRosset - supercar-ul brazilian de 1.007 CP

Ideea acestui proiect îi aparţine antreprenorului William Denis Rosset, care a dorit să facă tatălui său un cadou special. Din colaborarea sa cu designer-ul Fernando Morita s-a născut Amoritz DoniRosset. Supercar-ul de peste ocean are proporţiile unui Lamborghini Gallardo, dar cu un look mai necizelat, parcă exagerat. Muchiile drepte şi fantele de aerisire denotă agresivitate şi sportivitate, detalii care ţin de succesul unui supercar.

DoniRosset va folosi un motor V10 de 8,4 litri de origine americană (Viper) ajutat de două turbo-compresoare. Puterea totală dezvoltată de monstruozitatea de sub capotă trece de pragul celor 1.000 CP şi este transmisă roţilor spate printr-o cutie de viteze secvenţială Mendeola cu şase rapoarte.

Supercar-ul brazilian va avea un cockpit asemănător cu al legendei McLaren F1, poziţia de condus fiind centrală flancată de două locuri pentru pasageri. Rosset plănuieşte să producă o serie de 50 de modele, preţul fiecăruia atingând pragul de un milion de dolari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.