Analiştii avertizează: scăderea preţului petrolului nu va dura mult

O rază de speranţă pentru automobilişti: barilul de petrol a scăzut sub 100 USD în America, după moartea lui Osama bin Laden şi pe fondul stagnării economice. Totuşi, asta nu înseamnă că preţul la pompă va scădea sesizabil.

Analiştii avertizează: scăderea preţului petrolului nu va dura mult Analiştii avertizează: scăderea preţului petrolului nu va dura mult

În Statele Unitea ale Americii, barilul de petrol a ajuns la 97 USD, de la 114 USD săptămâna trecută. Vorbim de o scădere drastică, dictată de avertizările economiştilor americani cu privire la cererea din ce în ce mai scăzută pentru combustibili, atât pentru domeniul auto, cât şi cel energetic şi al bunurilor de larg consum.

După ce economia cea mai mare din lume, cea a SUA, dădea semne că îşi revine în 2010, iată că optimismul mediului de afaceri s-a mai domolit în 2011 - Departamentul de Muncă a anunţat că rata şomajului este cea mai mare din ultimele 8 luni, ajungând la 8,8%.

Totuşi, Frankfurt Commerzbank consideră că vorbim, din nou, de speculaţii, investitorii de pe piaţa petrolului având o sensibilitate neobişnuită: pe de o parte, moartea lui Osama bin Laden a dus la o scădere de moment a preţului pentru toate materiile prime importante (aur şi argint, precum şi petrol), pe de altă parte aprecierea dolarului american i-a făcut pe investitorii străini să scadă preţul petrolului.

Conform analiştilor germani, vorbim de o situaţie de moment a trendului descendent, iar preţul petrolului va începe să crească din nou în următoarele zile sau săptămâni. Asta şi din cauza temerilor crescânde privind instabilitatea politică din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, ceea ce ar putea pune în pericol aprovizionarea cu petrol din aceste zone.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.