Anchetă Uniunea Europeană

Comisia Uniunii Europene va deschide o ancheta pentru a verifica dacă ajutorul dat de către Franţa producătorului local PSA pentru dezvoltarea unei maşini hibride este conform cu tratatele comunitare.

Anchetă Uniunea Europeană Anchetă Uniunea Europeană
Franţa plănuieşte să ajute grupul Peugeot-Citroen şi 16 parteneri de ai săi cu 96 de milioane de euro pentru dezvoltarea unei maşini hibride, în acelaşi timp programul urmărind şi reducerea costurilor de producţie ale unei asemenea maşini. Tot proiectul va mânca 470 de milioane de euro, din care 271 sunt eligibili pentru a fi primiţi de la statul francez.

Comisarul european Neelie Kroes a declarat: 'Comisia îşi oferă sprijinul garantat pentru dezvoltarea de maşini ecologice. Totuşi, trebuie să ne asigurăm că ajutorul dat nu putea fi suplinit oricum de către PSA în condiţiile în care competitorii săi ar fi putut face acest lucru fără un ajutor extern'. Scopul noului model este de a emite mai puţin de 90g la fiecare km parcurs şi de a avea un consum de mai puţin de 3,4 litri la 100 de km. Atât Peugeot cât şi Citroen au prezentat prototipuri de maşini diesel hibride, ultimul fiind Peugeot 308 HDi Hybrid la Frankfurt în septembrie.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.