Andrei Filep, inginerul român de la Audi

Iată povestea timişoreanului care nu s-a putut angaja la Dacia, dar care a ajuns responsabil de sistemul de direcţie de pe Audi A4 şi Q5.

Andrei Filep, inginerul român de la Audi Andrei Filep, inginerul român de la Audi

Andrei Filep, un inginer plecat din România, a fost prezent la lansarea internaţională al noii game Audi A4 facelift, reprezentată de modelele A4 sedan, A4 Avant, A4 Allroad şi versiunea sport S4, desfăşurată în Portugalia, acesta fiind totodată şi primul contact al său cu presa auto din România în calitate de inginer al Audi.

Colaborarea dintre Filep şi compania Audi a început în ianuarie 2000, când după terminarea facultăţii, timişoreanul a contactat concernul german pentru a-şi scrie lucrarea de diplomă în cadrul departamentului de competiţii: "După lucrarea de diplomă am rămas în Germania şi m-am angajat la Continental", a declarat Andrei Filep pentru Ziarul Financiar.

În ultimii trei ani, românul s-a ocupat în principal de modelele A4 şi Q5 ale Audi, precum şi de derivatele acestora, proiectate pe aceeaşi platformă tehnică. "La Audi am avut întotdeauna ca focus direcţia, tot ce ţine de sistemul de direcţie, cutia de direcţie, pompa servo, sistemul de răcire a sistemului de direcţie".

Cariera lui Andrei Filep în industria auto a început la compania Continental, unde a studiat setările suspensiei modelului Audi A6 Allroad, varianta C5 lansată în 2000. Primul proiect demarat în cadrul Continental a fost noul Cayenne de la acea vreme - primul SUV Porsche, construit pe o platformă tehnică comună cu VW Touareg.

Cât despre ţara sa natală după zece ani de când a părăsit Timişoara, Andrei Filep a mărturisit pentru Ziarul Financiar că: "nu este aşa de rău în România. Dacă vom compara România cu zonele sărace din Spania, Franţa sau Italia, vom vedea că nu există o diferenţă atât de mare".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.