Andrei Filep, inginerul român de la Audi

Autor: Bogdan Alecu 07 dec. 2011 Știri auto
Andrei Filep, inginerul român de la Audi

Andrei Filep, un inginer plecat din România, a fost prezent la lansarea internaţională al noii game Audi A4 facelift, reprezentată de modelele A4 sedan, A4 Avant, A4 Allroad şi versiunea sport S4, desfăşurată în Portugalia, acesta fiind totodată şi primul contact al său cu presa auto din România în calitate de inginer al Audi.

Colaborarea dintre Filep şi compania Audi a început în ianuarie 2000, când după terminarea facultăţii, timişoreanul a contactat concernul german pentru a-şi scrie lucrarea de diplomă în cadrul departamentului de competiţii: „După lucrarea de diplomă am rămas în Germania şi m-am angajat la Continental”, a declarat Andrei Filep pentru Ziarul Financiar.

În ultimii trei ani, românul s-a ocupat în principal de modelele A4 şi Q5 ale Audi, precum şi de derivatele acestora, proiectate pe aceeaşi platformă tehnică. „La Audi am avut întotdeauna ca focus direcţia, tot ce ţine de sistemul de direcţie, cutia de direcţie, pompa servo, sistemul de răcire a sistemului de direcţie”.

Cariera lui Andrei Filep în industria auto a început la compania Continental, unde a studiat setările suspensiei modelului Audi A6 Allroad, varianta C5 lansată în 2000. Primul proiect demarat în cadrul Continental a fost noul Cayenne de la acea vreme – primul SUV Porsche, construit pe o platformă tehnică comună cu VW Touareg.

Cât despre ţara sa natală după zece ani de când a părăsit Timişoara, Andrei Filep a mărturisit pentru Ziarul Financiar că: „nu este aşa de rău în România. Dacă vom compara România cu zonele sărace din Spania, Franţa sau Italia, vom vedea că nu există o diferenţă atât de mare”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide