Angela Merkel foloseşte un Audi blindat şi nu numai

O eroare un pic cam mare

Angela Merkel foloseşte un Audi blindat şi nu numai Angela Merkel foloseşte un Audi blindat şi nu numai

          Scandalul ”Dieselgate” afectează Bundestag-ul nu doar politic, ci şi direct. Şi asta pentru că însăşi Angela Merkel circulă în interes de serviciu cu două maşini ”AUDI”. Acest fapt a declanşat o spirală a dezaprobării în Germania, întrucât prestigiosul brand german a fost dat în vileag că foloseşte ilegal un soft de manipulare a emisiilor poluante.  

          Concret, sunt vizate două automobile ale faimoasei mărci de top aflate în parcul auto al cancelariei din Berlin, pe care cea mai puternică femeie din Germania, din Europa şi din lume le foloseşte în fiecare zi.

          Potrivit publicaţiei WELT, departamentul de PR al guvernului german nu a precizat dacă Merkel se plimbă cu aceste maşini şi în interes personal. Un lucru este însă cert: cancelarul german este văzut foarte la întâlniri oficiale suindu-se şi coborând dintr-un AUDI A8 L W12, făcut pe comandă pentru ea! Extrem de rar şi de scump, acest model este blindat, aliajul inexpugnabil fiind realizat special pentru cel mai important om al Germaniei în super-fabrica de la Ingolstadt. Un singur mic detaliu i-a ”scăpat” constructorului german, şi anume faptul că această uber-versiune a brand-ului AUDI are în componenţă şi mult hulitul ”software-trişor” în relaţia cu emisiile poluante!   

          Pe final, WELT evocă faptul că afinitatea membrilor de vârf ai Bundestag-ului pentru cele două brand-uri înfrăţite ”AUDI” şi ”VOLKSWAGEN” împlineşte în 2018 două decenii. Până-n 1998, toată elita guvernului german era plimbată exclusiv în MERCEDES! Atunci a venit la putere Gerhard Schroeder care a decis să renunţe la cel mai de lux brand auto al industriei ţării, optând pentru mai ”popularele” VOLKSWAGEN, AUDI şi BMW!

          Ceea ce avea să facă şi succesoarea acestuia în funcţie, Angela Merkel, care a hotărât să păstreze stilul rivalului politic Schroeder şi nu să reactiveze tradiţia fostului ei mentor, Helmut Kohl, cancelarul care nu a ”trădat” niciodată la modul oficial brandul MERCEDES! Rămâne de văzut dacă noul scandal îi va afecta celei supra-numite ”Angie” dragostea pentru concernul ”VW” şi în special pentru brandul ei fetiş, ”AUDI”!

Între timp, Audi a ieşit la interval cu un nou prototip deconspirat în nişte schiţe care au apărut pe net. E un model pe care nemţii nu l-au mai făcut niciodată.

Galerie foto cu noua maşină pe care o pregăteşte Audi. Mercedes şi BMW nu au aşa ceva în gamă.

Autor Ovidiu Iordan

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.