Anglia renunţă din 2040 la motoarele diesel, asemenea Franţei şi a altor ţări europene care încep să renunţe la motorină pentru împrospătarea aerului, poluat grav până acum

Ţările europene încep să renunţe la motorină

Anglia renunţă din 2040 la motoarele diesel, asemenea Franţei şi a altor ţări europene care încep să renunţe la motorină pentru împrospătarea aerului, poluat grav până acum Anglia renunţă din 2040 la motoarele diesel, asemenea Franţei şi a altor ţări europene care încep să renunţe la motorină pentru împrospătarea aerului, poluat grav până acum

Din 2040, Anglia interzice maşinile diesel. Asta se pregătesc să voteze miniştri într-o adunare specială în care vor aloca şi 255 mil. lire sterline pentru planuri antiemisii noxe din arderea motorinei. Este doar o părticică din cele 3 miliarde de lire din marele pachet pentru reîmprospătarea aerului.

Guvernul Angliei trebuie să publice măsurile înainte să primească un ulitmatum de la Înalta Curte (a lor). Setul de programe ecologice este în acord cu Uniunea Europeană şi a fost detaliat pentru aprobare. Pe 31 iulie trebuie să existe deja un plan clar, redactat deja de către ministere.

Măsuri imediat şi locale (nivelul UK) pot să însemne în trafic şi modificarea trenurilor de rulare (motoare, cutii, evacuare) ale mijloacelor de transport în comun pentru emisii mai puţine.

Şeful SMMT Mike Hawes (Society of Motor Manufacturers and Traders) a spus că segmentul diesel nu trebuie retezat imediat, cu măsuri de impunere asupra producătorilor care să producă dezechilibre la orice nivel (producători-angajaţi-clienţi). Cererea de maşini electrice în Anglia e în creştere, dar în continuare foarte mică.   

Mike Hawes crede că societatea trebuie încurajată cu ajutoare de la Stat să cumpere maşini electrice. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.