Aniversare pe muzică a 60 de ani de Chevrolet Corvette

Autor: Tudor Rus 24 aug. 2012 Știri auto

În urmă cu 60 de ani, Detroit-ul sau „Motor City” pentru pasionaţi, oferea lumii auto un model ce avea să devină un simbol al spiritului american prin maniera în care reuşea să influenţeze generaţii întregi. Probabil aţi auzit de el ca „Chevy” sau „Vette” însă numele lui complet este Corvette. Chevrolet Corvette

„Chevrolet a vândut peste 200 de milioane de autovehicule şi camioane la nivel mondial pe parcursul istoriei sale de 101 ani, marcând vieţile multor proprietari, famillii şi fani. Trebuie să recunoaştem aceste legături şi să sărbătorim rolul mărcii Chevrolet în vieţile oamenilor„, a declarat Beate Stumpe, Director de Marcă şi Marketing la Chevrolet Europe.

Integrarea rapidă a lui Corvette în peisajul cultural american se datorează direcţiei impuse modelului încă din „copilăria” sa. Şi poate şi coincidenţei fericite ca vara lui 1952 să fie anul lansării programului radio Rock’n’Roll prezentat de Alan Freed. Simbioza dintre cele două simboluri în ascensiune a fost una firească, iar rezultatul se reflectă în peste 600 de melodii din toate genurile muzicale în care Chevrolet Corvette este „invitat special”. Şi pentru că încă mai este vară, am selectat 10 melodii numai bune pentru o zi senină şi călduroasă, care să vă inspire aşa cum au făcut-o cu generaţii întregi de-a lungul istoriei.

Totul începe cu moştenire lăsată de generaţia C1, ce avea să deschidă era Corvette în 1952 şi să-i fie muză lui Eric Clapton pentru melodia „I’ve Got a Rock’n’Roll Heart”. Nu a durat mult şi apare generaţia C2, sub amprenta influenţelor „muscle” din anii ’60. Iar creaţiile muzicale inspirate de Chevrolet nu au întărziat să apară, cei de la OMC lansând hit-ul „How Bizarre” care menţionează modelul Chevy din 1969.

Vine rândul cele de-a treia generaţii de Corvette şi formele atragătoare ale modelelor din seria C3 inspiră artişti precum Prince care lansează piesa „Little Red Corvette”, cu referire la culoarea roşu-aprins care a consacrat generaţia C3. În tandem cu generaţiile moderne de Corvette, care i-au definitivat imaginea de super-sportivă, apar alte piese precum „Crocodile Rock” a lui Elton John sau „American Pie” a lui Don McLean

Restul de melodii din playlist-ul Chevrolet sunt disponibile mai jos. Vă recomandăm să răsfoiţi GALERIA FOTO în timp ce muzica vă încântă auzul, pentru a vă transpune în starea de spirit Chevrolet.

Bon Jovi – 99 in the shade

Taylor Swift – Tim McGraw

Kings of Leon – Camaro

Red Hot Chili Peppers – The Greeting Son

The Who – Water

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide