Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere

În ultimii 8 ani, numărul deceselor în accidente rutiere a scăzut cu doar 17%

Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere

Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere, scrie Digi24.ro. Specialiştii europeni au calculat taxele şi impozitele pierdute, costurile pentru reparaţii dar şi banii cheltuiţi pe îngrijirile medicale. România a promis că va respecta un pact european pentru scăderea numărului de morţi în accidente, însă în momentul de faţă suntem foarte departe de acel obiectiv.

Din 2011, România a intrat într-un plan european de creştere a siguranţei rutiere. Ţara noastră s-a angajat că până în 2020 va scădea la jumătate numărul persoanelor care îşi pierd viaţa pe şosele. Mai este doar un an până când specialiştii europeni vor trage linie, iar şansele ca ţara noastră să îndeplinească obiectivul sunt minime. În ultimii 8 ani, numărul deceselor în accidente rutiere a scăzut cu doar 17%. 

„Lipsa de siguranţă rutieră, pe lângă faptul că produce victime, nişte costuri sociale: familii care rămân fără un tată, fără un copil, fără o mamă, avem o problemă inclusiv la ceea ce înseamnă banii pe care statul nu-i mai încasează. De regulă, cei care mor în accidente rutiere sunt oameni activi, oameni care produc, care îşi plătesc taxe, care ajută la creşterea nivelului de trăi, la dezvoltarea societăţii. Este un cerc vicios. Nu ai infrastructură rutieră, îţi mor oameni, oamenii aceia nu mai produc, la fel ajungi să nu ai bani de infrastructură rutieră. Bine, bani sunt pentru infrastructură, doar că ei nu prea ajung acolo”, afirmă pentru Digi24 Alex Vîlvoi, de la Asociaţia „România fără gropi”.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.