Anvelopa Pirelli P Zero Silver – de pe circuit pe şosea

Autor: Andrei Nan 22 sept. 2011 Știri auto

Ce este Anvelopa Pirelli P Zero Silver?

Aplicând metodele de producţie şi dezvoltare de anvelope pentru F1, cei de la Pirreli au reuşit să obţină un produs durabil, care să ofere performanţe de top în toate condiţiile, pentru maşini sport.

Utilizând o combinaţie de compuşi duri şi moi, Pirelli P Zero Sliver garantează precizie în negocierea virajelor şi distanţe de frânare tipice anvelopelor Pirelli P Zero. Pe lângă aceste avantaje, Pirelii P Zero Silver oferă o durabilitate mai mare în comparaţie cu produsele similare ale concurenţei.

Anvelopa Pirelli P Zero Silver

Datorită compuşilor din care a fost realizată anvelopa, dar şi a desenului său, P Zero Silver prezintă o rezistenţă la înaintare redusă, ceea ce se traduce într-un consum mai redus de carburant, dar şi o reducere a noxelor eliminate în atmosferă.

Pentru dezvoltarea noii anvelope Pirelli s-a utilizat tehnologia „Mirs”, asigurându-se astfel un grad ridicat al calităţii produsului, dar şi a preciziei de producţie.

Noua anvelopă va fi disponibilă pe piaţă, într-o ediţie limitată, din primăvara anului viitor, iar întreaga linie de producţie este situată la fabrica din Settimo Torinese, unde sunt produse şi anvelopele pentru F1.

Anvelopa Pirelli P Zero Silver

Interviu MAURIZIO BOIOCCHI – Director R&D Pirelli Tyre S.p.A.

MAURIZIO BOIOCCHI

Î: De ce a fost nevoie de încă o anvelopă Pirelli P Zero?
MB: Din analizele de piaţă pe care le-am realizat, a reieşit că există două tipuri de şoferi în ceea ce priveşte maşinile de top, maşinile sport. Cei care simt nevoia de a conduce precum marii piloţi de F1 şi cei care vor să apricieze performanţele maşinii tot timpul, adică cei care îşi utilizează maşina în fiecare zi, dar apreciază să mergă foarte rapid pe autostrăzi, precum cele din Germania. P Zero Silver se adresează celor din urmă deoarece le oferă performanţe de top din punct de vedere al anvelopelor, dar în acelaşi timp o durabilitate ridicată a acestora.

Î: De ce P Zero Silver se va produce într-o ediţie limitată?
MB: Deoarece vrem să vedem dacă am înţeles bine nevoile celor doritori de performanţă. În cazul în care vom avea un răspuns pozitiv putem foarte bine să trecem de la fabricarea unui produs de nişă, la o producţie de serie, datorită unei linii de fabricare foarte flexibilă, robotizată, practic fiind aceiaşi linie pe care producem şi cauciucurile pentru F1.

Î: Care este cel mai mare atuu al lui Pirelli P Zero Silver?
MB: P Zero Silver are aceleaşi calităţi precum un P Zero standard, doar că acest cauciuc poate fi utilizat preţ de mai mulţi kilometri. Deci cel mai mare atuu al noului produs este durabilitatea oferid în acelaşi tip performanţe de top. Pe de altă parte, noua anvelopă are şi o rezistenţă mai mică la înaintare ceea ce înseamnă un consum mai redus de carburant.

Î: Cât de dificilă a fost implementarea tehnologiilor F1 pentru anvelope de stradă?
MB: Procesul în sine nu a fost foarte dificil, deoarece am pornit acest proiect exact de la maşinăriile cu care producem anvelopele pentru F1. Am folosit toate datele venite prin telemetrie de la maşiniile de F1 şi le-am utilizat în programe speciale de simulare, programe pe care le-am utilizat în crearea acestui produs. Producţia efectivă a acestora este realizată de aceiaşi roboţi care produc şi anvelopele de F1, deoarece anvelopa de stradă este similară cu cele de F1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide