Anvelopele fără aer pentru maşini, mai aproape de realitate

Autor: Iulian Dnistran 11 dec. 2013 Știri auto

Anvelopele fără aer sunt o realitate. După ce Polaris a prezentat primul ATV personal cu anvelope nonpneumatice, cei de la Bridgestone aduc în atenţia publicului un nou prototip de cauciucuri fără aer destinate automobilelor personale.

E drept, ideea unei anvelope nonpneumatice există de mai bine de zece ani, însă abia acum producătorii din lumea întreagă iau în considerare acest concept. E şi de înţeles, până la urmă, fiindcă acest tip de anvelopă reduce, practic, la zero riscurile ca maşina să facă vreodată pană de roată.

Doar că nu e chiar aşa de simplu. Noul prototip nonpneumatic de la Bridgestone e destinat maşinilor uşoare – vehiculul pe care au fost montate roţile are o greutate de 410 kg – iar viteza maximă pe care o suportă anvelopele este de 60 km/h. Totuşi, este o îmbunătăţire clară faţă de precedentul prototip, care permitea o greutate de 100 kg şi o viteză maximă de numai 6 km/h.

Totul depinde de structura care ţine locul aerului, construită din răşini termoplastice în cazul roţii Air Free Tire Concept (AFCT) de la Bridgestone. Până când acest material nu va fi suficient de rezistent şi elastic încât să susţină o maşină normală, succesul se va lăsa aşteptat.

Voi ce credeţi: are un viitor fericit acest tip de anvelopă?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide