Anvelopele Goodyear care au echipat conceptele de la Detroit 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 01 feb. 2012 Știri auto

Centrul de Cercetare şi Proiectare Goodyear din Akron a dezvoltat anvelopele speciale pentru cele două modele Chevrolet Code 130R şi Tru 140S, expuse la Salonul Auto Detroit 2012, lucrând cu inginerii GM şi furnizând unele din cele mai deosebite anvelope sculptate vreodată pentru această echipare de înaltă ţinută.

Conceptul Chevrolet Code 130R, un coupe cu patru locuri ce are printre caracteristici şi un stil inspirat de ideea de performanţă,
foloseşte transmisia pe roţile din spate. Maşina îmbină într-un mod eficient performanţa turbo cu economia de carburant.

Banda de rulare a anvelopelor a fost proiectată pentru a avea distribuţia de cauciuc a popularei anvelope de ultra-înaltă performanţă Goodyear Eagle, în condiţiile unei asortări perfecte cu noul stil al maşinii. Design-ul asimetric al benzii de rulare a fost gândit să fie simetric faţă de linia mediană a maşinii.

Potrivit oficialilor Chevrolet, Tru 140S este o maşină cu tracţiune faţă, un coupe sportiv cu patru locuri abordabil, în ciuda designului exotic. Anvelopele destinate modelului Tru 140S au început să fie proiectate de la sigla Chevrolet, evoluând treptat până la profilul lor final.

Pneurile concept au fost fabricate ca anvelope cu o bandă de rulare fină în unitatea de producţie a Goodyear din Luxemburg, profilul distinctiv pentru cele două modele concept fiind executat cu laser. Textura suprafeţei benzii de rulare, împreună cu îmbinările finale de la nivelul canelurilor benzii de rulare, a fost adăugată ulterior.

Printre doar câteva exemple din trecut de anvelope dezvoltate de Goodyear se numără anvelopele „Snakeskin”, pentru maşina-concept din 1997 Dodge Copperhead; „Porsche logo”, pentru conceptul din 1993 Porsche Boxster şi chiar anvelopele „Bat”, dezvoltate pentru faimosul Batmobile din filmul Batman.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide