Apare primul Volvo produs fără varianta de motorizare diesel – FOTO

Autor: Marius Vișan 16 mai 2018 Știri auto

Noul sedan Volvo S60 – care va fi lansat spre finalul acestei primăveri – va fi primul Volvo produs fără varianta de motorizare diesel, evidenţiind angajamentul Volvo Cars pe termen lung pentru un viitor conturat dincolo de tradiţionalele motoare cu combustie.

Toate noile modele Volvo lansate începând cu 2019 vor fi disponibile fie în varianta hibrid şi motor pe benzină, fie hibrid plug-in şi motor pe benzină, fie vehicul full electric. Aceasta este cea mai comprehensivă strategie de electrificare din industria auto şi Volvo Cars a fost primul producător auto tradiţional care şi-a luat angajamentul electrificării în iulie 2017.

”Viitorul nostru este electric şi nu vom mai dezvolta noi generaţii de motoare diesel”, spune Håkan Samuelsson, preşedinte şi CEO al Volvo Cars. ”Vom renunţa treptat la maşini care au doar motor cu combustie internă, înlocuindu-le cu versiuni hibride cu motor pe benzină ca opţiune tranzitorie în drumul nostru către electrificarea completă. Noul S60 reprezintă următorul pas în acest angajament.”

Luna trecută, Volvo Cars şi-a consolidat strategia sa de electrificare, declarând că obiectivul este ca maşinile complet electrice să reprezinte până la 50% din vânzările globale ale companiei până în 2025. Anunţul a fost făcut în cadrul Beijing Auto Show 2018, poziţionând compania ca jucător puternic în China, cea mai importantă piaţă mondială a automobilelor electrificate.

Noul S60, un sedan premium de dimensiuni medii, are la bază platforma scalabilă SPA dezvoltată de Volvo Cars, care stă şi la baza modelelor premiate din seria 60 şi 90. Varianta estate a lui S60, V60, a fost lansat la începutul anului în Stockholm.

La început, noul S60 va fi disponibil cu o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, dar şi cele două versiuni plug-in hibid cu motor pe benzină. Versiunile mild hybrid vor fi disponibile începând de anul viitor.

Producţia noului S60 va începe în această toamnă în noua unitate de producţie din Charleston, Carolina de Sud. Fabrica din Charleston va fi singura unitate de producţie pentru noul S60, ceea ce înseamnă că modelele S60 construite în SUA vor fi vândute pe piaţa americană, dar şi peste oceane prin exporturi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide