Aproape 300.000 de euro câştigaţi în doar o lună din comerţul cu „autoturisme de mare putere” la mâna a doua. Care este „reţeta”

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2019 Știri auto
Aproape 300.000 de euro câştigaţi în doar o lună din comerţul cu „autoturisme de mare putere” la mâna a doua. Care este „reţeta”

Un român din Oradea este acuzat că a escrocat mai multe persoane în Germania prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand. Astfel el ar fi câştigat în doar o lună de zile aproximativ 278.000 euro, scrie ebihoreanul.ro.

În 2016, bărbatul a creat o firmă şi un site fantomă pe care oferea maşini second hand, încasând avans de la clienţi care apoi erau trimişi la sediul societăţii, adresa dovedindu-se fictivă. Concret, acesta este acuzat că, în toamna anului 2016 a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock şi un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere”, dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibiităţi de de finanţare, pentru a fi cât mai credibiă.

Celor interesaţi li se cerea să achite un avans într-un cont bancar, banii care erau retraşi de Mihele în numerar, imediat după ce au fost transferaţi. Între timp, clienţii erau trimişi la sediu firmei pentru a achita diferenţa, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate. Adresa menţionată, însă, era fictivă, căci firma nu exista.

În total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Bărbatul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind arestat la Oradea şi predat autorităţilor germane.

Citeşte şi:

Cum se foloseşte navigaţia în maşină după data de 12 octombrie. Tutorial oferit de Poliţia Română

Video cu şoferiţa de Porsche în momentul când loveşte troleibuzul cu 130 de km/h

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide