Aproape jumătate din voucherele Rabla, epuizate într-o săptămână. Câte prime de casare mai sunt disponibile

Autor: Departamentul Economic 24 sept. 2018 Știri auto
Aproape jumătate din voucherele Rabla, epuizate într-o săptămână. Câte prime de casare mai sunt disponibile

”La mai puţin de o săptămână de la suplimentarea bugetului alocat pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – Programul Rabla Clasic, care a avut loc în data de 17 septembrie 2018, începând cu ora 12:00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) au fost înregistrate aproximativ 11.000 de rezervări, din partea persoanelor fizice”, au anunţat, vineri, reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, mai sunt disponibile aproximativ 15.000 prime de casare pentru persoanele fizice.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 13 septembrie, suplimentarea bugetului pentru programul Rabla Clasic, buget care a fost majorat cu 198 milioane lei.

Programul Rabla Plus s-a reluat la începutul acestei săptămâni, iar bugetul alocat acestuia este de 198 de milioane de lei, care reprezintă 30.000 de prime de casare, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Graţiela Gavrilescu, precizând că proiectul va aduce în parcul naţional 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.

“Programul va începe de luni (17 septembrie n.r.), pentru că ieri a fost publicat în Monitorul Oficial ghidul de finanţare şi ordinul de ministru, prin care să fie începută finanţarea de luni. Fiecare român care doreşte să-şi cumpere o maşină nouă va putea să-şi caseze o maşină veche primind o primă de casare de 6.500 de lei la care se poate adăuga suma de 1.700 de lei, în cazul în care persoana respectivă îşi doreşte să achiziţioneze un autovehicul hibrid sau se mai poate adăuga şi suma de 1.000 de lei, în cazul în care cetăţeanul doreşte să achiziţioneze un autovehicul al cărui motor are o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche. Putem ajunge să cumulăm suma de 9.200 de lei adunându-le pe toate sau putem avea doar prima de casare de 6.500 de lei fără să adăugăm ceva în plus. Cetăţeanul va fi cel care va alege ce autovehicul vrea să achiziţioneze”, a mai declarat ministrul Mediului.

Gavrilescu a mai precizat că unul dintre scopurile proiectului este acela de a reduce poluarea.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide