Arctic Van Test 2012: marele câştigător Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI

Arctic Van Test 2012: marele câştigător Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI

Autor: Andrei Nan acum 9 ani Știri

Diversele criterii pe baza cărora s-a jurizat sunt încadrate în categorii standard, precum manevrabilitate, consumul de combustibil, capacitatea de încărcare şi performanţele la condus, precum şi comportamentul la pornire, încălzirea şi degivrarea oglinzilor şi geamurilor. În plus, economia autovehiculelor comerciale uşoare a fost evaluată luând în considerare costurile de achiziţie şi eficienţa de consum.

La finalul competiţiei, Mercedes-Benz Sprinter a primit cele mai multe puncte şi a ocupat primul loc. Sprinter-ul testat a fost dotat cu un echipament complet. Juriul a apreciat sistemul de propulsie, ergonomia scaunului şoferului, precum şi reţeaua extinsă de servicii. La evaluarea individuală, autovehiculul a ocupat primul loc pentru 29 din cele 45 de criterii.

Sprinter-ul 313 CDI testat este echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemului ADAPTIVE ESP®, două noi funcţii ale acestuia fiind incluse standard încă de la începutul anului. Noile echipamente ale modelului de ESP includ:

  • Brake Disk Wipe: În condiţii de ploaie şi pe suprafeţe umede, sistemul generează periodic o presiune scăzută a frânei, care serveşte la curăţarea peliculei de apă de pe discul de frână. În consecinţă, dacă şoferul trebuie să frâneze, capacitatea maximă de frânare este asigurată încă de la început.
  • Electronic Brake Prefill: Dacă şoferul ridică brusc piciorul de pe acceleraţie, acest lucru este interpretat drept prima mişcare către manevra de frânare. Sistemul reacţionează printr-o presare uşoară a plăcuţelor de frâne, iar distanţa dintre cele două suprafeţe de frecare este redusă la zero atunci când şoferul acţionează frâna. Astfel, acest sistem oferă un timp mai mic de reacţie.


Comentarii
Inchide