Arctic Van Test 2012: marele câştigător Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI

Chiar şi pe zăpadă şi la cele mai scăzute temperaturi, Mercedes-Benz Sprinter şi-a demonstrat din nou performanţele depăşindu-şi competitorii.

Arctic Van Test 2012: marele câştigător Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI Arctic Van Test 2012: marele câştigător Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI

Diversele criterii pe baza cărora s-a jurizat sunt încadrate în categorii standard, precum manevrabilitate, consumul de combustibil, capacitatea de încărcare şi performanţele la condus, precum şi comportamentul la pornire, încălzirea şi degivrarea oglinzilor şi geamurilor. În plus, economia autovehiculelor comerciale uşoare a fost evaluată luând în considerare costurile de achiziţie şi eficienţa de consum.


La finalul competiţiei, Mercedes-Benz Sprinter a primit cele mai multe puncte şi a ocupat primul loc. Sprinter-ul testat a fost dotat cu un echipament complet. Juriul a apreciat sistemul de propulsie, ergonomia scaunului şoferului, precum şi reţeaua extinsă de servicii. La evaluarea individuală, autovehiculul a ocupat primul loc pentru 29 din cele 45 de criterii.


Sprinter-ul 313 CDI testat este echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemului ADAPTIVE ESP®, două noi funcţii ale acestuia fiind incluse standard încă de la începutul anului. Noile echipamente ale modelului de ESP includ:

  • Brake Disk Wipe: În condiţii de ploaie şi pe suprafeţe umede, sistemul generează periodic o presiune scăzută a frânei, care serveşte la curăţarea peliculei de apă de pe discul de frână. În consecinţă, dacă şoferul trebuie să frâneze, capacitatea maximă de frânare este asigurată încă de la început.
  • Electronic Brake Prefill: Dacă şoferul ridică brusc piciorul de pe acceleraţie, acest lucru este interpretat drept prima mişcare către manevra de frânare. Sistemul reacţionează printr-o presare uşoară a plăcuţelor de frâne, iar distanţa dintre cele două suprafeţe de frecare este redusă la zero atunci când şoferul acţionează frâna. Astfel, acest sistem oferă un timp mai mic de reacţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.