Are roţi mai multe decât poţi duce şi cai decât prevede legea (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 31 oct. 2017 Știri auto

Ce te-ai face fără el? Aşa suna o reclamă în epoca de înflorire a advertising-ului românesc. Ne-a rămas în cap ca multe altele – un pic mai bine pentru dumneavoastră, prietenii ştiu de ce. Opaa, stai aşa că toate merg aici. Toate trei vin mănuşă pentru ultima (re)creaţie americană. Cineva a avut o idee foarte bună să ia o namilă şi să o transforme în cea mai namilă. Hennessey, tuner apropiat Ford, a luat cel mai bine-vândut pick up truck american şi l-a aranjat un pic. Nu cu dalta şi cu ciocanul, ci cu mai multe roţi şi, desigur, mult mai multă putere.

Dacă Mercedes G Klasse a fost primul care a venit cu două punţi pe spate şi tracţiune 6×6 pe toate cele 6 roţi, americanii s-au încordat şi ei la acelaşi nivel. Pe 1 noiembrie, Hennessey va prezenta într-un eveniment modelul Venom F5 – un hipercar care se va trage de şireturi direct cu Bugatti şi Ferrari FXX K.

Mai specatculos însă, credem noi, va fi acest offroader 6X6 sau pickup truck dacă vreţi. Deşi, la ce poate şi cum arată, îl vedem mult mai repede în offroader decât în maşină de mutat mobila dintr-o parte într-alta sau berbecii de pe o pajişte pe alta (pentru aia există Dodge RAM).

6X6 VelocRaptor, aşa se numeşte F150-ul pregătit de Hennessey să distrugă orice formă naturală de relief. Modelul de bază are suspensii modificate, spoilere heavy duty, roţi pe 20 de inci şi nişte proiectoare cu LED-uri pe plafon.

Bineînţeles că tuner-ul nu avea cum să nu-şi bage ghearele şi-n motor. Există şi o versiune cu cel mai puternic motor standard – V6, 3.5 litri, EcoBoost de 450 de cai putere. Acesta costă … 300.000$, de 5 ori mai mult decât versiunea standard cu această putere.

Pe lista de opţiuni pentru cei care sunt gata să dea şi mai mulţi bani (preţ confidenţial) ami sunt frâne Brembo, instalaţii LED în plus şi o resoftare împreună cu nişte turbine şi intercoolere mai mari care urcă puterea la … ţineţi-vă bine …600 de cai.

Ştiţi ce aşteaptă acum toată planeta? Un 1 la 1 între G Klasse 6X6 şi Hennessey VelociRaptor 6X6. Ca să fie un 12X12 de toată intensitatea offroad care există pe Pământ.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide